Vil du lære at springe i faldskærm?

Ofte vil dit første spring enten være et tandemspring eller et solo static line spring. I tandemspringet oplever du det frie fald, der giver et sus i maven, inden faldskærmen folder sig ud og du sammen med tandemmasteren flyver ned over landskabet og lander på pladsen udenfor klubben. Det er en helt uforglemmelig oplevelse.

I dit static line spring får du hjælp til at trække faldskærmen af en såkaldt 'static line', der er fastgjort til flyveren. Din instruktør guider dig hele vejen, og du lander i faldskærmen sikkert på jorden med hjælp fra en instruktør på jorden, der kommunikerer med dig over radio.


Book tandemspring og solo spring på Skydive.dk
Leder du efter en faldskærmsklub til at tage dit tandem eller solo static line spring, så gå på hjemmesiden www.skydive.dk. Her kan du booke spring i en af DFU's faldskærmsklubber rundt om i landet, hvor du springer med erfarne instruktører. 
 

Kom i gang med at tage faldskærmscertifikat
Bliver du bidt af faldskærmsudspring, skal du videre! Så skal du i gang med at tage et faldskærmscertifikat for at kunne springe selv. På DFU's faldskærmselev-uddannelse kommer du igennem teori, materielkendskab og får erfaringen igennem de 40 spring, der skal til for at få dit faldskærmscertifikat, som hedder et C-certifikat.

I kluboversigten kan du finde en faldskærmsklub i nærheden af dig og tilmelde dig.
 


Faldskærmselev

I elevuddannelsen er det første spring altid et staticline solospring, hvor du springer fra 1.000 meters højde, og din faldskærm bliver trukket af en line fra flyveren. Du skal altså kun koncentere dig om skærmflyvning og landing med hjælp fra instruktøren på jorden.

Efter dit første spring, kan du vælge at gå to veje: Du kan enten tage AFF-uddannelsen (AFF står for Acceleret Frit Fald) eller fortsætte med solospring frem til A-certifikatet. Derefter følger elevuddannelsen frem mod B-certifikatet og C-certifikatet det samme spor.

Når du når frem til C-certifikatet, vil du have gennemgået en række forskellige øvelser (level 1-8), bestået teori og pakkekursus og have sprunget 40 spring. Med C-certifikatet kan du springe uden en instruktør på jorden og med dit eget grej.

I elevhåndbogen kan du læse om alt det, elevuddannelsen indeholder. I DFU's klubber har vi fokus på sikkerhed, koncentration og styr på grejet - og selvfølgelig alt det fede ved at springe i faldskærm og indgå i et sjovt og hyggeligt fælleskab i en faldskærmsklub. Når du er medlem af DFU, kan du springe i alle de danske klubber under DFU, uanset hvor du er medlem. Også i løbet af din elev-uddannelse.


Mentorordning i klubben
I klubberne kan du finde mentorordninger, hvor erfarne springere er mentorer for nye elever, så man altid har nogen, man kan gå til i klubben med spørgsmål. Mentorerne arrangerer også fællesture og aktiviteter for faldskærmselever.

 
Skydive Elev gruppe på facebook - Mød andre faldskærmselever
Er du i gang med elevuddannelsen, er det en god idé at være med i facebookgruppen: Skydive elev - på vej til C-certifikat.

Her kan du løbende finde information om springmuligheder rundt om i klubberne, camps og fællesaktiviteter på tværs af alle DFU's klubber for elever.


Sådan tager du dit faldskærms C-certifikat - med AFF-uddannelsen

I faldskærmsklubben vil instruktøren guide dig igennem de forskellige trin i elevuddannelsen. I oversigten her kan du se forløbet i din udvikling som springer.

Ved prøverne vil du i luften blive overværet af en springer med videokamera, så både instruktører og du selv kan se dine prøver.

Sådan tager du C-certifikat - med en static line uddannelse

 

 

AFF-uddannelsen
Du kan også vælge efter dit første solospring at gå direkte til AFF uddannelsen.