Der kommer flere droner i luftrummet

Droner er i luften, og der kommer flere transportdroner i fremtiden. Trafikstyrelsen er derfor i gang med en kortlægning af det nedre luftrum til kommende nationale dronestrategi, hvortil faldskærmsklubberne har bidraget med info om vores aktiviteter. I forbindelse med kortlægningen var DFU’s sekretariatsleder Nikolaj Larsen inviteret i TV2 News (d. 4. marts 2024) for at tale om droner, hvilke udfordringer det mere travle luftrum giver blandt andet faldskærmssporten og hvordan vi kan værne om idrætter i luftrummet.




Her sagde Nikolaj Larsen blandt andet:

- Det er enormt vigtigt for os at være med i kortlægningen, og vi er glade for, at Trafikstyrelsen rækker ud og inddrager os i dialogen. Der bliver flere og flere aktører i luftrummet. Vi skal finde nogle måder, så vi kan være der samtidig med droner.

- Vi vil gerne være med til at finde ud af, hvordan man på bedst mulig vis kan gøre plads til faldskærmsudspringere, paraglidere, svævefly m.m., når flere transportdroner sætter i luften. På den længere bane skal der nok også opfindes nogle teknologier, så faldskærmsudspringere er synlige i luftrummet.

Trafikstyrelsen har lavet en kortlægning blandt 12.000 privatpiloter, faldskærmsudspringere, paraglidere og andre af luftrummets øvrige brugere. Formålet med kortlægningen er især at undersøge, hvordan man kan forbedre mulighederne for at flyve med droner, uden at hensynet til andre brugere af luftrummet går tabt.

Du kan læse mere om Trafikstyrelsens kortlægning af luftrummet i pressemeddelelsen her.