DIF's årsmøde

Et stærkt team med Tobias Thune, Nikolaj Larsen, Louise Staal-Thomsen og mini Staal-Thomsen deltog i dag i DIF’s årsmøde.

På mødet understregede Kulturministeren Ane Halsboe-Jørgensen vigtigheden af fællesskabet og frivilligheden, som er det essentielle i forenings Danmark og en stor del af vores allesammens DNA.

Derudover så rettede kulturministeren en kæmpe tak til den samlede danske idræt, at vi tydeligt og klart kom med en udmelding i forhold til Ruslands intervention af Ukraine, samt takkede idrætten for at åbne dørene op for de ukrainske flygtninge.

Derudover så satte Kulturministeren også Sportswashing på agendaen, og understregede vigtigheden af at den frie idræt ikke bliver gidsler, når ‘slyngelstarter’ eller diktatorer bruger idrætten som et led i at legitimere de udfordringer og problemer som disse lande ikke håndtere.

Da idrætten idag oplever en masse nye tendenser og udfordringer, så understregede DIF’s formand Hans Natorp, at idrætten fortsat er kerneværdien og det som alle vores foreninger skal fokusere på.

Derudover så fortalte DIF’s formand også Klima- og bæredygtighed og digitalisering er nogle af de initiativer som DIF og specialforbundene skal arbejde videre med de næste år..

Dette passer rigtig fint ind i den dagsorden og fremtid, som DFU også kigger ind i.

Idrættens rammer og faciliteter sætter et stort klimaaftryk i Danmark - så derfor er det også vigtigt at kommunale barriere skal fjernes så idrættens faciliteter kan renoveres og udbygges i forhold til den grønne opstilling. Så idrætten kan understøtte alle de grønne initiativer der foregår overalt i samfundet.