Første nordiske mesterskab i Canopy Piloting bliver afholdt i Aars

I år kommer Nordens skarpeste faldskærmsatleter til Vesthimmerland, når Nordjysk Faldskærmsklub ved Aars afholder Danmarksmesterskab og samtidig Nordisk Mesterskab 2024 i Canopy Piloting d. 18.-20. juli.

’Speedway’ i faldskærm

I Canopy Piloting flyves der stærkt hen over vand. I Nordjysk Faldskærmsklub er det igennem en bane i ’swoop ponden’, som man i faldskærmssporten kalder den 100 meter aflange vandgrav.

Det er små skærme og høj hastighed. Faldskærmsudspringeren accelerer og sætter høj fart på sin skærm og skal navigere den gennem forskellige baner tæt på vandet. Og man vil se dem flyve i hastigheder på omkring 100 km/t.

Det går spektakulært stærkt, og kun erfarne atleter kan være med her. For det kræver både høj sikkerhed og teknisk finesse at flyve sin skærm så tæt på vandet at man rører det med fødder og kunne slutte i en perfekt landing.

 

Canopy piloting er i vækst i DFU

I år har flere DFU springere valgt at træne canopy piloting mod eliteniveau. Jonas Landeværn er den eneste på landsholdet, men i DFU’s talentgruppe er seks springere klar til at udfordre Jonas på landsholdspladsen og Magnus Kaiser, der blev Danmarksmester i 2023. Som en del af DFU’s talentudvikling modtager springerne coaching af en af verdens bedste CP’ere - Marcos Darman.

 

Nyt nordisk samarbejde om mesterskaber

Dansk Faldskærms Union (DFU) har igennem de seneste år arbejdet på ideen om at bygge tættere faldskærmsbånd mellem vores nordiske forbund, igennem nordiske konkurrencer, fortæller sportsmanager i DFU Nikolaj Larsen:

- Der er flere forskellige perspektiver i dette. Det giver mening både for at få flere konkurrencedeltagere og give vores medlemmer en bredere konkurrenceerfaring, uden at man skal flyve oversøisk. Det er både sjovt og udviklende at deltage i konkurrencer. Samtidig gør vi det for at støtte dommerudviklingen.

- Det handler i høj grad om at kunne støtte vores atleter og hold i at konkurrere mod internationale springere. For deltagelsen i kat. 1 events er nu blevet så dyr, at det kan fraholde springere og lande i at deltage ved VM og EM.

- Det nordiske konkurrencekoncept vil vi sammen med de andre skandinaviske lande udvikle videre på, så også vi kan skabe større og måske grønnere konkurrencetiltag. Samtidig vil vi gerne vise eventuelle samarbejdspartnere, at DFU kan være interessant at indgå samarbejder med, slutter Nikolaj Larsen.

Udover de nordiske mesterskaber i Canopy Piloting d. 18.-20. juli i Nordjysk Faldskærmsklub, bliver der her i 2024 også afholdt nordiske mesterskaber i Wingsuit d. 13.-16. august i Skövde, Sverige.Topbillede: Magnus Kaiser, Danmarksmester 2023. Nederst: Jonas Landeværn til CP DM 2023. Fotos: Bina Maja


Følg med på facebook i DM og NM i Canopy Piloting 2024: 
https://www.facebook.com/events/981192996945134