Hercules Boogie

Sidste uge blev der afholdt Hercules Boogie i Odense Faldskærmscenter og det var en særlig begivenhed af flere årsager. Forsvaret havde nemlig udlånt to Hercules fly til Boogiet og det gav en unik mulighed for en masse spring. Hercules fly er normalt ikke til civilt brug, så der skal derfor lyde en stor tak til Forsvaret for lån af flyene.

”Cigaren” som den også bliver kaldt, er den største maskine faldskærmssporten har at byde på og har i militære sammenhænge en passagerkapacitet på næsten 100 mennesker. Derfor fungerede Boogiet også som rigtig god træning til det danske rekordforsøg i Storformation til ”danishairshow” i Aalborg. Rekorden blev desværre ikke slået. Vejret spillede en afgørende rolle, som begrænsede muligheden for spring. Derudover var det et ambitiøst rekordforsøg på ca. 70 mennesker. Den eksisterende rekord blev sat i 2015, hvor der var 59 springere i luften.
Engagementet og entusiasmen var dog ikke til at tage fejl af. Det var springere, som havde trænet hårdt og detaljeorienteret til denne begivenhed i et benhårdt ”game”, hvor der kun var plads til de allerbedste. Der var dog stadigvæk plads til hygge og grin, og der var et godt fællesskab blandt springerne med et fælles ønske om at slå rekorden. Glæden over muligheden for at kunne springe fra en Hercules flyver var også til at tage og føle på - der blev helt sikkert taget en selfie eller to med ”Cigaren” i baggrunden…
Det var en stor dag for DFU og for sporten med masser af glæde og begejstring fra de over 100 springere, som var mødt op.

I næste udgave af Springeren som udkommer inden længe, kan du læse mere om Herculesen i et interview med Morten Krogh, som er tidligere Jægersoldat og uddannet flymekaniker.  

Mange tak til arrangørerne for at gøre arrangementet til virkelighed.