Kolding Faldskærmsklub får prisen som Årets forening

Kolding Faldskærmsklub har modtaget den flotte pris som Årets forening i Kolding Kommune. Den har KFK fået for at gøre anskaffelsen af et nyt og større fly til et fælles udviklingsprojekt, der har rykket klubben til at kunne noget mere. Det er stærkt gået at få prisen som årets forening i Kolding, hvor der er mange store idrætsforeninger.

 

Hvorfor kastede klubben sig ud i at få en større flyver? Klubformand Mikkel Löwén fortæller:

- Det gav et pres i klubben med store elevhold og tandemspring, der trak på de frivillige kræfter. Ofte var det sådan, at kom du en onsdag, så kunne det ende med, at du slet ikke kom med på lift. Så vi kunne se, at enten skulle vi gå op i gear eller også skulle vi bare være en hyggeklub.

- Vi har været enige om, at vi ikke skal være en professionelt dropzone, for vi skal ikke tjene en masse penge. Men vi gerne være den fedeste faldskærmsklub i Danmark! Det skal være attraktivt at være der, og man skal få lyst til at komme og være med. Og når vi har gæster, er det vigtigt, at vi tager os godt af dem. Lige meget hvem de er.

 

Hvordan har I samlet alle i klubben om fly-projektet?

- Det hele startede for 2 ½ år siden, hvor en mindre gruppe af os blev inviteret hjem til Rasmus Thomsen. Han sagde: - Jeg har en vild ide, og havde lavet en hel power point præsentation for flyprojektet. Vi skulle være den første faldskærmsklub i Danmark, som købte sin egen store flyver.

Vi har alle sammen troet på projektet. Hele klubben syntes at det var en god ide. Der sidder nogle stykker, der gerne driver det her. Men har de brug for hjælp, så står alle medlemmerne klar bagved.

Vi har fundet en flyver, hvor det også kan fungere med en dag, hvor der er kun kommer ti mennesker. Vi behøver ikke fylde flyveren op for, at det løber rundt. Før kunne vi tage ti mennesker i timen, nu kan vi nå op på at tage 35 mennesker på tre lift i timen. Også selv om vi tager det stille og roligt.

Det betyder, at nu er tandemgæsterne der bare. Der er både plads til dem og medlemmerne når at springe.





 

 

Hvad har det ændret i klubben?

- Jeg kan se, at niveauet i klubben rykkede sig vildt meget i løbet af tre måneder – springerne kunne meget mere. Det rykkede også klubben på sammenholdet. Folk hygger og kan sagtens få en masse spring en onsdag.

Vi er heldige, fordi vi har så gode faciliteter. Klubhuset ligger lige ud til pladsen, hvor vi lander, og hele lufthavnen og Airservice hjælper os.

Og det er også lidt sjovt, at vi er begyndt at få besøg at flyspottere, da vores fly er det  eneste af den type i Danmark.

 

Hvordan har I gjort det i klubben?

- Det gælder om at få alle med og tro på det. Men vi skal stadig være en hyggeklub. Nu er vi det bare med en stor flyver, og det set up skal stadig kunne køre med frivillige.

At få en ny flyver har ændret en masse procedurer i klubben. Vi har lagt en ti-års plan for flyveren. Vi har fået nyt bookingsystem, og der er lavet arbejdsgrupper, så alle kan være med.

Der er en pilotgruppe, der engagerer sig i flyveren, og 5-6 andre grupper i klubben, der aktiverer andre, så medlemmerne også kommer de dage, hvor der ikke er spring. Vi sørger for, at elever automatisk kommer ind en af de grupper, så der er opgaver til dem. Vi spørger folk, om de ikke lige kommer op og hjælper med at vaske flyveren. Så sætter vi en kasse øl på bordet – bruger tre timer på at pudse flyveren, og så går vi op og spiser.

 

 

Hvad drømmer I så om nu?

- Jeg vil gerne aktivere så mange medlemmer som muligt og vil lave en drejeplade på det her med grupperne. I gamle dage var onsdag klubaften, hvor man altid kom i klubben, også selv om vejret er dårligt. Det synes jeg kunne være sjovt, hvis det kom tilbage.

Det særlige ved faldskærmsmiljøet er, at vi er mange forskellige typer. Man behøver ikke være en hard core free flyer –  i sidste ende sidder vi bare her bagefter og fortæller om den her fede oplevelse, det har været at springe i faldskærm.

 

Hvad skal prisen bruges til?

Det bliver først besluttet på generalforsamlingen, men den skal komme medlemmerne til gode – måske med en god fest, hvis det står til klubformanden.