Lys for enden af tunnelen

På flere planen burde vi nu bevæge os frem imod lysere tider.
I den forgangne weekend satte vi både havemøblerne og tiden frem til sommertid, og det er noget vi vel alle glæder os over.

Som I måske har bemærket, så må idrætten nu samles op til 50 personer pr. 22. marts 2021 – dette gør det naturligvis noget lettere for DFU’s faldskærmsklubber at afholde aktiviteter, men vi er der jo bare ikke helt endnu.

Indendørsidrætter er fortsat lukket ned, hvilket også gør at udendørsidrætter udfordres, da klubhuse ikke må benyttes i længere tid, hvilket jo gør den anden del af sporten svær, nemlig den sociale del, og ikke mindst det at pakke sin faldskærm, som jo typisk foregår i en hangar eller i et telt.

Men et toiletbesøg eller sætte kaffen er ok, blot ikke et længere ophold eller idrætten foregår inden for.

På Corona informationsmøde i sidste uge blev det dog skitseret, at grænsen for de 50 personer ikke inkludere tilskuere/gæster til eksempelvis tandemgæster eller førstegangsspringere, så der må altså ikke være gæster på springpladsen som ikke er idrætsaktive.
Men afholder I aktiviteter eller større elevhold, så skal I blot sikre jer, at I til hver en tid overholder det gældende forsamlingsforbud dvs. I må max være 50 personer til stede udendørs på samme sted og samme tid.

I kan derfor med fordel sørge for, at man tilmelder sig på forhånd, så I kan styre, hvor mange der deltager og hvornår. I vil samtidig have kontaktdetaljer på alle til brug for eventuel smitteopsporing.

Derudover er det vigtigt med god kommunikation til deltagerne og tydelig skiltning på dagen, da deltagerne ikke altid kender aktiviteten eller faciliteten. Sidst, men ikke mindst, skal alle de andre smitteforebyggende tiltag som afstand og hygiejne naturligvis også overholdes, men ellers gælder de normale Corona regler naturligvis:

  • Er du syg eller har symptomer, så bliv hjemme
  • Har du været ramt af Corona-virus, så skal du have været symptomfri i 48 timer, før du møder op i klubben
  • Hold den anbefalede afstand til andre og efterlev deres anvisninger, og hold min.2 meters afstand
  • Klubberne bør stille håndsprit til rådighed, så husk at afspritte dine hænder jævnligt
  • Begræns så vidt muligt berøring af kontaktflader som berøres af mange personer

Men lad os så komme i gang med at skabe udvikling og mulighed for at ”få luft” og falde ud af et fly