Ny dansk mester i Canopy Piloting

I den forgange weekend blev der afholdt danske mesterskaber i Canopy Piloting (CP), og igen i år var det Nordjysk Faldskærmsklub, der afholdte konkurrencerne Aars.

Som forgående år så så vejrudsigterne lidt "spændende" ud, til trods for flere ugers dejligt springervejr, så kunne det være lidt svært at se lyset forude, men i løbet af fredagen, så tegnede det mere og mere for at lørdagen kunne blive fin - og det gjorde den. Så alle runder blev sprunget der, hvilket er 3 inden for hver underdisciplin.

Canopy Piloting består af 3 individuelle konkurrencer (Speed, Zone Accuray og Distance) samt en kombineret "overall" vinder. 9 dygtige danske skærmflyvere deltog i den bedste række, og her deltog den danske landstræner og kastede lidt stjernestøv over konkurrencerne og klubben i Nordjylland, da Marcos Darman er en af de allerbedste skærmflyvere i verdenen, og samtidigt er med til at udvikle alle der er omkring ham. Den danske landsholdsspringer, Jonas Landeværn Kristensen, tog overbevisende 1. pladsen blandt de danske springere, og Magnus Kaiser (WJ) og Mads Nielsen (SDV) tog henholdsvis 2. og 3. pladsen - dog var der ingen der kunne røre Marcos Darman, som vandt alle runderne i de 3 underdiscipliner - ganske enkelt imponerende. Stort tillykke med placeringerne til jer alle.

I løbet af 2022 så har Troels Jessen og Kristian Ravnholt arbejdet målrettet på, at få flere til at dyrke disciplinen, hvilket også kunne ses i C-rækken, som er en sjov konkurrence med nogle forskellige elementer, som du kan læse mere om her
Så hvis du er interesseret i at snuse til disciplinen, så ta endelig kontakt til Kristian Ravnholt, så bliver dette samlet til specifikke aktiviteter i 2023.

CP konkurrencerne er tillige en rigtig frivilligtung konkurrence at løfte, da der skal bruges omkring 20 personer og det er lige meget om man er 5 eller 50 personer der deltager. Disse personer spænder fra dommere og dommerhjælpere, til INS-I og til de mennesker som sørger for at toiletterne er nogenlunde rene og der løbende er lidt at spise.
Så en kæmpestor tak til alle de frivillige, som igen løftede denne opgave, så konkurrencerne kunne afholdes og en ny danske mester kunne hædres.

Stor tak til alle de andre frivillige, som sørgede for at konkurrencerne kunne afholdes, til de personer som deltog i "competitors meeting", hvor I kom med værdifulde tanker og ideer til, hvordan disicplinen udvikles, og ikke mindst tak til alle dommerne, som deltog fra vores nabolande.