Stor dansk konkurrencedeltagelse ved EM/WC i Europa

I den kommende uge (uge 34) afholdes både WC/EM i Wingsuit, Freestyle, Freefly og Formationsspring (4-way) dog på 2 forskellige lokationer rundt om i Europa, men dog med dansk deltagelse i disse discipliner.

Dennis Ohlsen, Kristian Sommer og Jonas Borum (alle FDK'ere) er tidligere på ugen kørt til Prostejov, Tjekkiet, hvor de 3 wingsuitere skal deltage i EM/WC konkurrencerne, som starter mandag d. 21. august. Samlet deltager der 46 wingsuit-piloter i performance disciplinen, hvor der konkurreres i henholdsvis Speed, Distance og Time. Hele sæsonen har været præget af udfordringer med manglende træningsspring, WS-landsholdet er taget lidt tidligere til Tjekkiet for at få lidt ekstra spring i dragterne. Desværre har Jonas været ramt af uheld med sin dragt, som der netop nu arbejdets på. Resultater fra konkurrencerne kan følges på skyderby.ru eller via linket her

I den nordlige del af Europa, nærmere bestemt Voss, Norge afholdes EM/WC i formationsspring, freefly og freestyle, hvor der tillige er dansk deltagelse. Her deltager det danske landshold i FS 4-way Sequenz, som består af Hans Oksen, Flemming B. Andersen, Peter Stræde, Ulrik Høgsberg & Anders Krabbenhøft (video) og i Freestyle (Link Freestyle) i konkurrencerne - holdet består af Emil L. Kristensen og Timmi T. Thomsen. Men også det danske talenthold (Endeavour), som består af Camilla Gregersen, Emil Bech & Jon Aaskilde (video) deltager i freefly-konkurrencerne, og så har de tidligere verdensmestre Funkflyz )Martin Kristensen & Nils Predstrup) valgt at tage en tur mere i managen, og vil se om de fortsat kan være med helt fremme i konkurrencerne.
Det er omkring 20 år siden, at Funkflyz var en del af verdenselite, og som sagt også vandt VM faktisk hele 5 gange i træk. Funkflyz består af Martin Kristensen og Nils Predstrup, som begge fortsat er meget aktive springere og til dagligt bor og arbejder i Voss, Norge. Du kan følge de danske deltagere via denne resultatside: klik på linket her

DFU's sportsmanager Nikolaj Larsen fortæller: "Vi glæder os sindssygt meget til at følge alle de danske springere og hold i konkurrencerne i næste uge. Der er jo helt uerfarne internationale konkurrencedeltagere, hold og springere med en god portion konkurrenceerfaring, og så er der jo et hold, som tidligere har været de bedste i verden."
Nikolaj understreger videre: "Det bliver jo vanvittigt spændende at følge alles deltagelse, og samlet for dem alle, så opsamles der jo også en masse enorm værdifuld konkurrenceerfaring, og der lægges hele tiden lag på springernes kompetencer og skills, og progression for den enkelte eller holdet er jo rigtig vigtig for udviklingen og motivationen."

Erfaring og viden trukket hjem til Danmark fra de internationale konkurrencer skal jo gerne være med til, at opbygge en god og sund kultur inden for den danske bredde og talentmasse, så DFU på den længere bane både får et større deltagerantal til de danske konkurrence, som generelt ligger relativt lavt, men som jo også gerne skulle være med til at anspore springere og hold til at ville gå elitevejen inden for de enkelte discipliner, og få et ønske om at deltage ved internationale konkurrencer.

Pøj pøj til alle konkurrencedeltagere