Talent- og elitetrupper for 2022 er nu udtaget

DFU's sportsfaglige ledelse og Sportsudvalget udtog lige op til jul talent- og elitetrupperne for 2022, hvilket igen var en spændende proces med nogle gode ansøgninger. Samlet har 37 personer ansøgt om at blive enten talent eller elitespringer i 2022. Dette inkluderer 3 FS hold og 2 FF hold samt et Freestyle projekt, hvilket er rigtig fint, men antallet af ansøgninger ser vi gerne forøget, så endnu flere ønsker at dyrke deres disciplin mere seriøst og udvikle sine færdigheder sammen med de respektive trænere.

2021 besværliggjorde pandemien desværre de tanker og planer der var sat igang, men vi gjorde os en masse gode erfaringer blandt andet med disciplinlandstrænere, kraftcentrene og ikke mindst sætte skub i "Mere seriøs sport i sporten", og en klarere rød tråd og vej fra ny C-certifikatspringer til talent og elitespringer.
Dette skal være omdrejningspunktet for den udvikling og den progression, som vi ønsker inden for de forskellige discipliner inden for de næste år.

DFU's talent og elitestrategi understøtter i høj grad træning og udvikling i Danmark og dette skal både ske i DFU's klubber, men i høj grad også på DFU's kraftcentre. I 2022 vil DFU's administration komme ud til alle klubberne for at tage seriøse dialoger om disciplinarbejdet blandt klubbernes medlemmer. Derfor er der fortsat stor fokus på udviklingen af Kraftcenter konceptet i 2022, hvor FDK er kraftcenter for Fritfaldsdisciplinerne og NJFK er kraftcenter for Canopy Piloting (CP). På kraftcentrene vil de respektive disciplinlandstrænere tillige være til stede. 
Præcisionsmiljøet vil forsøge sig med et udviklingsprojekt, og tage disciplinen og udstyr med ud til 4 klubber i 2022, så hvis du vil snuse til præstationsdisciplinen, så skal du notere dig datoerne nedenfor - alle kan være med, og du bliver undervist af DFU's elitespringere, og der er mulighed for støtte, hvis du er seriøs med træningen. Hvis dette lyder spændende, så ta endelig fat i Præcisions repræsentant Rene Hansen - kolloparken@msn.com.

  • Træningsweekend nr. 1. NJFK 01.04 - 03.04
  • Træningsweekend nr. 2. Aversi 08.04 - 10.04
  • Træningsweekend nr. 3. Varde 06.05 - 08.05
  • Træningsweekend nr. 4. NFK 09.09 - 11.09

Du kan se de udtagne talent og elitespringere på DFU's hjemmesiden og Sportsudvalget - https://dfu.dk/discipliner/sportsudvalget.

Senere på 2022 skal vores landshold deltage ved de forskellige internationale konkurrencer.

  • World Championship 2022 (AL) - 18.-23. July 2022 (CZE)
  • World Championship 2022 (CP) - 9.-14. Oct. 2022 (US)
  • World Championship 2022 (FS, FF & Wingsuit) – 20.-26. Oct. (US)