Tilladelse til springaktivitet tilbagekaldes med øjeblikkelig virkning

DFU´s bestyrelse har med øjeblikkelig virkning besluttet at tilbagekalde tilladelsen til springaktivitet i DFU.

 

DFU´s udmelding om en begrænset opstart har medført stor debat imellem klubber og medlemmer, og bestyrelsen har modtaget henvendelser vedr. vores Corona-regelsæt og dets sammenhæng med DIF´s udmeldinger. På baggrund heraf har vi bedt DIF om at se på regelsættet, som ellers ikke har været et krav.

 

DIF er nu vendt tilbage og meddeler, at vi ikke bør afvige fra afstandskravet i sundhedsmyndighedernes anbefalinger ved brug af fullface-hjelm, briller og mundbind, som værnemidler under flyvningen. Da flere forbund har lavet lokale kompensationer, vil DIF revurdere tydeligheden i deres udmelding.

 

DIF har ikke givet os et påbud, men de anbefaler os at ophøre med springaktiviteten. Denne opfordring følger vi og stopper derfor med denne kommunikation tilladelsen til springaktivitet indtil videre.

 

Vi har, opfordret af DIF, lagt et stort arbejde i at forsøge at finde en vej, som dels kunne tilgodese interessen i at holde klubbernes instruktører, springere og økonomi i gang, omend på vågeblus, og samtidigt leve op til samtlige regler med værnemidler som erstatning for afstand.

 

Vi må erkende, at den vej, vi fandt frem til, for nuværende ikke er farbar, og som bestyrelse beklager vi situationen.

 

Vi følger selvfølgelig udviklingen nøje og vender tilbage, når der skabes mulighed for at starte igen.