Mød Astronomia, der er DFU FS talenthold

Astronomia er det ene af DFU's Formationsspring talenthold. Holdet er spiret af DM i tunnel 2023, hvor de vandt AA-rækken i FS. Nu har de sat sig et ambitiøst mål om at være lige i hælene på landsholdet Sequenz og en dag overtage deres landsholdsplads. Sådan! Den har Sequenz taget i mod og holdet trænes af FS-landsholdsspringer Flemming Borup. Hvad arbejder de mod i 2024, fortæller talentholdet om her:

Hvem er Astronomia holdet?
Vi er en flok tosser fra Jylland der er medlem af hhv. VAF og NJFK.

Hvad hedder I hver især?
Andreas Viig flyver tail.
Mathias Mortensen flyver inside center.
Jonas Hansen flyver point.
Joshua Pierce flyver outside center.
 

Hvor længe har I sprunget?
Andreas fik sit første static-line spring tilbage i 2018 i Aversi Faldskærms Club, under sin værnepligt på Slagelse Kaserne. I 2019 tog det alvor fat, hvor han startede med en tunnelcamp og efterfølgende påbegyndt sin AFF ved NJFK.
Jonas har sprunget siden 2019, hvor han påbegyndte sin AFF i NJFK.
Mathias fik sit første static-line spring tilbage i 2018 ved NJFK, under sin værnepligt på Aalborg Kaserne. I 2019 tog han sin AFF ved NJFK og har været en aktiv springer lige siden.
Joshua startede tilbage i 2017. Siden da har han nu 1.200+ spring og 100 timer tunnel.



Hvad laver I til daglig?
Andreas er i dag ansat på Aalborg Kaserne ved 2. sanitets kompagni, hvor han har sit daglige virke som gruppefører på en militær ambulance.
Jonas arbejder til dagligt på Aalborg Kaserne ved forsyningskompagniet.
Mathias er til daglig sanitetssoldat på Aalborg Kaserne, hvor han i fællesskab med læger og sygeplejersker sikrer soldaternes helbred.
Joshua arbejder til dagligt som rejseteknikker for Fanø Kranservice.


Hvor længe har I trænet sammen som hold?
Astronomias holdkonstellation for 2024 startede med at flyve sammen til DM i tunnel i 2023, hvor vi vandt AA i FS. Tre ud af de fire springere på holdet har sprunget sammen siden 2020 efter de alle fik deres c-certifikat.https://www.dfu.dk/discipliner/formationsspring
Joshua har tidligere været medlem af SubSonic hvor han fløj IC, og af diverse andre scramble hold.


Hvad er jeres mål for 2024?
Holdets mål er at træne en hel masse sammen i tunnel og på himlen, og så deltage i AAA til DM i fritfald samt tunnel. Derudover har vi et delmål om at komme på podiet i år. Vi er allerede godt i gang med sæsonen.
Vi vil ikke lægge skjul på, at vi en dag håber på at vinde AAA i FS til DM i fritfald.


Hvordan træner I mod det?
Vi har i samarbejde med Flemming Borup lavet en træningsplan samt budget for sæson 2024. Vi fire har et holdbudget på mere end 150.000,00 kr + 10.000,00 kr i klubstøtte. Det giver os mulighed for at træne på fire tunnelcamps og fire fritfaldcamps. Vi har planlagt på 2 timer i tunnel eller 20 holdspring pr. camp. Derudover deltager vi enkeltvis på camps hvor vi har mulighed for at træne vores basics.


Du kan følge Astronomia på Instagram @team_astronomia_dk

 

Læs mere om disciplinen Formationsspring.

Portrætfotos: Michael Boe Laigaard